Over Mariska Lunes

Wat leuk dat je mijn website bekijkt!!

Hieronder lees je meer over mij.

Op 31-08-1969 werd ik geboren in Suriname. Toen ik 3 jaar was liet ik Suriname achter en vertrok met mijn familie naar Nederland. In Den Haag groeide ik op en daar heb ik een groot deel van mijn leven met plezier gewoond.

Al op een heel jonge leeftijd wist ik dat ik zangeres wilde worden. Elke kans die ik kreeg greep ik aan om te zingen en dan zong ik nummers van mijn favoriete zangeressen, waaronder Tina Turner, Patti Labelle, Aretha Franklin en Whitney Houston. Als een echte entertainer kreeg ik dan ook iedereen aan het dansen.

Op latere leeftijd heb ik mij veel bezig gehouden met muziek. Ooit heb ik meegedaan aan de voorrondes van de Soundmixshow en nam ik een cd ‘So Fly’ op. Tina Turner imiteerde ik tijdens evenementen en partijen, zo kreeg ik de naam: “Haagse Tina Turner”.  Sinds 1987 was ik van mijn hobby mijn werk aan het maken en stopte daarmee wegens privé omstandigheden.

Jaren later deed mijn dochter deed mee aan The Lion King bij Joop van den Ende. Zij motiveerde mij om weer te gaan zingen en dat deed ik. Ik trok mijn stoute schoenen aan en deed mee aan televisieprogramma's zoals: Popstars, X Factor, My Name Is, Holland Got Talent en zelfs The Voice of Holland in 2013.

Het was heel gaaf om aan deze programma’s mee te doen! Na al deze ervaringen ben ik meer gaan focussen op Mariska Lunes, de artiest. Nu ben ik te boeken als allround zangeres en zing ik o.a. Soul, R&B, Nederlandstalige muziek, 80’s & 90’s en zelfs nummers van Motown als Mariska Lunes.